Velkommen til vores hjemmeside

longet 2014

Første maj i Refsvindinge lystfiskelaug

Den første maj er der traditionen tro lokal Gedde fiske konkorange i søerne ved Longvej,

Det er en begivenhed med store traditioner, og som mange af medlemmerne ser frem til da det er på denne dag at klubben internt frigiver Gede fiskerriet i long søerne,

Gedden lever i dannmark som ferskvands, saltvands og som brakvans fisk, altså en fisk med en meget stor omstillings evne.

Gedden som ferskvands fisk er af Ministeriet for Fødevarer, landbrug og fiskeri fredet fra den 1. april til den 30. april, samme Ministerie freder også gedden som saltvands fisk i perioden 1.april til 15. maj.

Gedden er en rov fisk  som lever af andre mindre fisk også af samme art, de er ligeledes kendt for at tage ællinger vandrotter med mere, det er en fisk som fra naturens side er skabt til at angribe med stor fart og på en så aggressiv måde at det for en lystfisker giver den helt store kamp om line, krog og fiskestank kan overmande geddens kraft.
Fisken vil i long søerne sagtens kunne opnå en strøelse på 6-8kg. Men det er ikke nogets i samling med rekorden af, 

Amir Martinjanin i 2005 i Ibjergvejens Fiskevand (Put & Take sø) den p.t. gældende danske rekord, som er på 18,75 kg og 120 cm.

Den første maj er en dag for de voksne, medlemmer da denne dag ofte er på en hverdag hvor de unge skal passe skolen.

Den første maj i år var der ca. 10-15 lystfisker ved søerne, og der blev fisket med vild iver og der blev da også fanget en del gedder, vinderen af 2014 og dermed indehaver at vandrepokalen blev Mikael Kragh

Vinder af junior konkorange den 3.maj og der ved indehaver af vandrepokalen blev Thor Bollesen Nielsen.

Som traditionen tro blev bække dage afsluttet med pølser på grillen, vi må jo aldrig glemme hyggen den er en stor del af lystfiskelaugets grund fundament.      

Vi fra lystfiskelauget takker los ejerne for den velvilje der gør at det er muligt at afholde denne dag,

Gedden er en fisk som bør reguleres ellers vil den med tiden helt over tage søer af denne størrelse og der ved blive en sø med et meget snævert dyre liv både hvad angår fisk og fugle som lever i og ved vandet
De største Gedder nogensinde registreret er opdelt i to klasser - Den længste og den tungeste. Den længste registrerede gedde vejede 28 kg (61 pund) og var hele 152 cm lang. Den tungeste registrerede gedde var 147 cm lang og vejede hele 31 kg (67 pund).

Disse to gedder er dog fanget med en såkaldt sætteline og der ved ikke på fiskestang,

Så de tæller ikke i rekorden for sportsfiskere.

Skrevet af J.H.N

For Refsvindinge Lystfiskelaug  

Del siden